6. svibnja 2015. od 13 do 20 sati
exBernardi – Ivana Grohovca 1a
Radionica „Video mapping“ i primjene istog u kulturno-umjetničkoj praksi za studente APURI

Radionica i interaktivna multimedijska instalacija

U donjoj etaži prostora u ulici Ivana Grohovca 1a pod vodstvom Damjana Šporčića i Dražena Vitolovića održavat će se radionica i interaktivna multimedijska instalacija (video mapiranje, objekti i prostor). Radionica je namijenjena za studente APURI, a održati će se u srijedu, 6. svibnja u trajanju od 13 do 20 sati i njen finalni proizvod će biti postav instalacije.
Radionica podrazumijeva upoznavanje sa osnovnom i dodatnom opremom te aplikacijom Resolume, upoznavanje sa samim procesom mapiranja te izradom animacija i scenografije.
Radionica će biti usmjerena na mogućnosti primjene video mapiranja u kulturno-umjetničkoj praksi, a naglasak će se staviti na interaktivnosti instalacije čija se forma mijenja u odnosu na ponašanje gledatelja.

Voditelji radionice

Damjan Šporčić
Multidisciplinarni umjetnik iz Rijeke i redovan član ULUPUH-a od 2014. godine. Već desetak godina bavi se audio/video stvaralaštvom i srodnim medijima, a od 2005. godine izvodi multimedijske scenografije na brojnim glazbenim, kulturno-umjetničkim i zabavnim manifestacijama pod imenom Oblik 3.

Dražen Vitolović
Vizualni umjetnik, rođen u Rijeci, magistrirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti i oblikovanja u Ljubljani. Od 2010. radi i predaje na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.
Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) Rijeke i HDLU Istre.
Recentne izlozbe i projekti: ‘Pogled s margine/Margin View’, privremena javna skulptura, Molo longo, Rijeka // ‘Naturalije’, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Mali salon, Rijeka, Hrvatska // ‘British Ceramics Biennial’, Sunday Morning @ EKWC International Research Lab, Stoke-on-Trent, Velika Britanija, // T-HT nagrada @ msu, Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb, Hrvatska // ’12e Parcours céramique carougeois’, Le Musée de Carouge, Geneva, Švicarska // Dobitnik je nekoliko nagrada među kojima i 2. Nagrade na XI trijenalu hrvatskog kiparstva.

Instalacija će se moći pogledati tijekom trajanja Creative Startup sajma i konferencije kreativnih industrija, na donjoj etaži gradskog prostora exBernardi u ulici Ivana Grohovca 1a u periodu od 7. do 9. svibnja.

Galerija fotografija